Engelsk fine dining med utsikt
En av de få engelske fine dining i Oslo!
🍴💰Priser:
Meny 1195,-
Vinpakke 1200,-
🏠Sted:
Eero
📍 Adresse:
Henrik Ibsens gate 48, 0255 Oslo.
Menyen startet i fransk stil, med østers! Ble servert med ørretrogn og vinaigrette laget av solbær.
Neste servering var snack! Små engelske crumpet - luftige, med deilige råreker fra Nordkapp og togarashi.
I samme servering fikk vi kroketter fylt med jamon iberico, sherry og røkt svinekjake.
Nå starter menyen! Tartar ble servert med kullgrillet og 72 timers fermentert flatbrød, smurt med biff fett! I seg selv en episk brødopplevelse! Beinmarg med ansjos, røkt chili og Gentleman’s Relish. Tartar av 20 dagers modnet indrefilet med radicchio, rabarbrapulver og roseolje! Digg avansert opplegg!
Topp 5 beste tartar i Oslo!
Så over til det japanske innslaget. Norsk hamachi fra Fredrikstad med zanzibar vanilje servert i en blodappelsinsaus med olivenolje.
Dere vet elsker at jeg elsker kamskjell! Denne var 10/10! Dundrun kamskjell, dehydrert og stekt, med saftig biter av sprø samphire, servert i en fyldig, smaksrik og herlig skummet kamskjellrogn saus.
Jeg trodde først at vi hadde fått servert noe så uskyldig som vegetarisk «søt brød». Men «Sweet bread» på engelsk er «brissel» (kjertel fra kalv eller lam) på norsk🤣 Ble servert med en herlig bit av norsk kongekrabbe, med oksefett og koji saus. Samt ved siden av; en kopp med ren sjøkrepskraft.
En veldig ideel stekt andebryst fra Holte gård med kaffeolje, selleripuré, og fylte morkler med hvit og sort trøffel og kantarell.
Hovedretten var «Fish and chips» som servitøren sa. Skrei på bein penslet med rosmarin og hvitløksolje stekt i vedfyrt ovn, samt blåskjell, med en lettere kremet blåskjellsaus med smak av vadouvan (karriolje). Ble servert med en perfekt knasende pommes anna og «brent» purre.
Ble servert med en perfekt knasende pommes anna og "brent" purre.
En lekker og fantastisk god iskrem laget av hokkaido gresskar og pistasjsolje.
Kommentarer
Legg inn en kommentar