Spanjol som fortjener en stjerne!

🏠 Restaurant: @xef.oslo

🍴💰Rett og pris: 1690,- p.p.

📍 Adresse: Bryggegangen 8, 0252 Oslo.

Før menyen offisielt starter, blir man møtt med hele seks forskjellige snacks!! En helt uforventet start som setter standarden for kvelden.



Første servering starter i baren. Med brioche fylt med kongekrabbe og ett glass øl.


Kveldens meny.




Kart over hvor råvarene kommer fra.




Xef har hevet sitt nivå ytterligere; her er det tydelig at finesse er i fokus. Flere av rettene ser ut som kunstverk, dandert i pene lag og flotte farger.



Soyamarinert makrell i ajo blanco.

De eksperimenterer med fermentert soyasaus og lager kraftige sauser med himmelske teksturer



Selvplukkede kantareller.


Kamskjell i østerssaus.

Kjøttrettene er riktig tempererte, som gir smakfullt og saftig resultat. Sjømaten er fersk og sødmefull. Og de elegante dessertene gir en minnerik avslutning på middagen.


Caviar og sardin.



Ble så glad da jeg så denne retten igjen! Middelhavsråreker med løjrom i smørsaus og urteolje!


Sjelden fisk å få ! Mulle med sprø skinn, ble servert med breiflabb pate og hjerteskjell.




Kokkene tar seg tid til å besøke bordene for å fullføre rettene - det perfekte siste touch.

Bakt due med andelever. Magisk rett.



Duekraft.




Mør reinsdyr!



Geitemelk is.




Så vakkert!! Sjokolademousse? Med kirsebærsaus.




Beste petit four jeg noen gang har blitt servert.



Selv om prisene har gått opp, er det ikke uten grunn. I år er det enda flere eksklusive råvarer, noe av det går om og om igjen, som caviar, løjrom, kongekrabbe, kamskjell og due, og enda flere retter! Jeg skrev det allerede i fjor, men nå mener jeg det med enda større overbevisning; Xef fortjener en stjerne!



Vin







Video fra besøket


Kommentarer