En av mine favorittindiske restaurant i Oslo
Oser av luksus
Når du entrer inn på Mantra, vil du umiddelbart føle deg omfavnet av en følelse av luksus! Sofistikerte elementer skaper en atmosfære som skriker av eksklusivitet. Gullfargede detaljer, dempet belysning og varme nyanser gir det perfekte bakteppet for en indisk opplevelse. Mantra har vært i bransjen i over 10 år, flaut å si at dette var mitt første besøk.
Norske innslag
Vi testet syv ulike retter fra menyen. Første retter Dahi Puri, puffet semolinabolle fylt med syrlig tamarind chutney, mint chutney, søt yoghurt, krydret poteter toppet med reker fra Lyngen i Tromsø. Alle ingrediensene harmonerte! Den syrlige tamarind chutneyen, de saltede rekene, de myke krydrede potetene, den friske mint chutneyen, og den søte yoghurten balanserer hverandre perfekt. For en fantastisk rett!
Kokossuppe med torsk. En sør-indisk suppe med gurkemeie, ingefær, curryblader, sennepsfrø lime, og sprøstekt torsk. Fisken var stekt til en gyllen skorpe i alle kanter, det ga en herlig tekstur og en smakfull kontrast til den kremete suppen. Suppen kan minne litt om Thailandsk-suppe.
Reker done right
Tiggerreker som heter Guns n’ Tigers på menyen. Friterte reker i "gunpowder" krydder (referer til en blanding av mange ulike typer chili) og kokos, ble servert med hjemmelaget tomat-pickle. Saftig og krydret, en nydelig smårett!
Saftigste i år
Noe av det saftigste kjøttet jeg har spist i år; tandoorgrillet vaktel med nøttebasert curry og valmuefrø.
Grillet seekh kebab med 7 ulike krydder og urter, ble servert med hjemmelaget sumac majones.
Norge møter India
Ganske unikt? Curry med geitekilling og lam. Mørt lam i en curry av sort pepper og karriblad masala. Og geitekilling i en herlig kremet og tomatbasert saus. Ble servert med luftig ris og hariyali nan med løk og koriander.
Creme bavarois med mange kjerne, ble servert med safran- og pistasj iskrem. Lett, frisk og ikke for søtt. Akkurat det man ønsker etter en krydret middag.
Vinrom
Åpent kjøkken
Andre interiørdetaljer
Mange av rettene som tilbys på denne restauranten er virkelig av høy kvalitet. Hver rett var nøye tilberedt med oppmerksomhet på smak og tekstur! Alle rettene var passe krydret og saltet. Proteinene var temperert nøyaktig, som ga saftig og mørt konsistens. Deres evne til å kombinere norske råvarer med autentisk indiske krydder var virkelig imponerende! I tillegg til det vakre interiøret og lune stemningen. Enten om du er en indisk matentusiast eller foodie, vil du ikke bli skuffet over dette stedet. Som sagt; jeg tror dette er min favoritt indiske restaurant i Oslo!
Restaurant: Mantra
Adresse: Dronningens Gate 19, 0154 Oslo
Kommentarer
Legg inn en kommentar