Nyåpnede Liminal imponerer!

 

Likheter med michelinrestauranten på Løkka

Det er begrenset med plasser, mer spesifikt seks bord, et åpent kjøkken med bare en kokk og en servitør. Servitøren på en avslappende måte, iført caps, forklarer viner på en uformell måte. Det er noen små knirk og kjøkkendufter som siver ut. Dette er veldig uanstrengt og sjarmerende. Dt minner meg veldig om den Michelin-ferske restauranten HotShop på Løkka.

Varmt, sprøtt og digg!

Nystekte kroketter, servert rykende varme, fylt med brasme, potet og sopp. Ble servert med
rikelig mengder majones og urteolje - så utrolig tilfredsstillende når man er skrubbsulten!! En kjempefin start på menyen.

Stilig samspill

Biff tartar i perfekte små terninger med caviar servert på luftige sveler - kan det bli bedre? Mørt biffkjøtt i en nydelig kombinasjon av krydder som lar kjøttets smak skinne igjennom, med caivar som prikken over i-en! De små, bittesmå perlene tilførte en sofistikert og salt smak som klarte å løfte retten til nye høyder.

Kveldens ubestridte høydepunkt

En åpen ravioli fylt med sannsynligvis sesongens krabbekjøtt ble servert med en kremet hvitvinssaus og rekehodekraft, som var laget med brunet smør. Dette var en veldig riktig "etter boka" rett. Den kremete hvitvinssausen som omgav raviolien var luftig og hadde en rik smak, mens det brunede smøret tilførte en ekstra dimensjon av nøttesmak og karamellisert smak. En nytelse for smaksløkene!

En av de mest lukrative fiskene som finnes i norske farvann

Vår kjære piggvar! Gresskar med sin naturlige sødme ble harmonisk balansert med den rene smaken av piggvaren og den delikate hvitvinssausen, som hadde en subtil syrlighet fra vinen. Vi ble fortalt at det var selvplukket kantarell. Kantarellen bidro med litt saftighet og en behagelig tyggemotstand. En fantastisk rett jeg må oppleve igjen!


En ny opplevelse av svinekam


Tørrmodnet svinekam med sjysaus og perleløk, som ble servert med potetpuré. Etter min mening smakte dette retten nesten som entrecôte! Kjøttet var utrolig saftig og mørt, og hadde en herlig smak. Fettet på kjøttet ga en ekstra dimensjon, og tilførte en deilig rikhet til retten. Både perleløken og kjøttet var grillet på en japansk robatagill. Løken hadde fine karamelliserte overflater som komplementerte både kjøttet og sausen. Den bidro med en søtlig smak og en delikat tekstur som var en flott kontrast til den møre svinekammen. Sausen som fulgte med retten var en sjysaus, og den var virkelig smaksrik og passe saltet. Det harmonerte perfekt med både kjøttet og potetpureen. 
Potetpureen var en ideell følgesvenn til både kjøttet og sausen. Dette var en perfekt siste rett som fylte opp magen godt opp før dessert.

En enkel dessert


Pære som har blitt varmebehandlet, ble servert med ferskost og karamell. Denne desserten var mindre søt enn det vanlige, men likevel god - lett og frisk.

Ja eller nei?

Jeg kan varmt anbefale Liminal til alle matelskere som søker en trygg og forutsigbar smaksopplevelse, med svært ettertraktede og gode råvarer laget på en regelrett måte.  Antageligvis smakte jeg noen fremtidige ikoniske retter ved mitt besøk..? Dere bør komme hit før prisene stiger - er jeg temmelig sikker på! Jeg kommer iallfall tilbake snart!


Info

Matmeny/smaksmeny 750,- 
Sted: Liminal
Adresse: Torshovgata 15, 0476 Oslo

Kommentarer