Alt om Gaggan i Oslo x Der Peppern Gror

 

Gaggans signatur


Endelig fikk jeg også smakt på denne! Yoghurt explosion!
Yoghurt pakket i tynn hinne servert på chip med tamarind chutney. Forfriskende og kremet smakseksplosjon i munn! En fin start på middagen.

Smaksprofiler fra forskjellige verdener


Golgappa - en streetfood rett, sprø, papirtynt og luftig kule toppet med noe av det beste; oscietra caviar. Vi fikk beskjed om å drikke rødbet-pani purien umiddelbart etter å ha spist kulen. Salt, kremet, knasende og litt søtt. En kulinarisk fest for smaksløkene.


Havets indrefilet



Rå kamskjell med kokos leche de tigre. avokado, syltet rødløk (?) fersk curry og avokado. Store og saftige kamskjell i fine skiver på rad. Kamskjellene var perfekt rå og uten noen overkokt gummi-tekstur. Kamskjellene ble nydelig harmonisert med en kokos leche de tigre. Tigermelken var friskt, med en subtil sødme og kremhet fra kokosnøttmelken og en pikant syre fra limejuicen. Loves it!


Meksikansk innflytelse

Fjordørret med basilikumsaioli, salsa macha og sennepsolje. Rå ørret i delikate firkantede biter med basilikumsaiolien som tilførte både friskhet og en silkemyk konsistens til retten. Salsa macha opprinnelig fra Mexico, består som oftetst av røkte chili, krydder, hvitløk og eddik. Denne sausen gir et spennende og sterkt krydderpreg til retten, og balanserer godt med fjordørretens milde smak og den sprøe tostadaen.


Kull?!


Denne retten ble beskrevet på menyen som "charcoal". Men det kan vel ikke ha vært kull!? En annen mystisk element var hvilken fisk dette var, det stod "bengali fish" på menyen. Noen som vet hva der er? Slik jeg har forstått det er det navn på en indisk rett?  En sprø luftig kule med fisk i kjernen, sennepsolje og emulsjon. Veldig annerledes!



Vaktel med meksikansk mole madre, pipian og urtetortillas.
Denne retten hadde likhetstrekk med den asiatiske favoritten; crispy duck. Vaktel i sin "naturlige form" (måtte rive selv), med to ulike sauser og ferske tortillas. Kjøttet var mørt og saftig, sausene smaksrik med hint av kakao. Superdigg!


Tacos


Pulled pork vindaloo tacos. "Vindaloo" som når jeg googler "a very hot and spicy curry, det sterkeste på skalaen. Denne var sterk, men en behagelig type sterk - det gikk fort over! Kjøttet var smakfullt og saftig, ble servert med en søtlig ananassalsa og ananasskiver. Kanskje Gaggan importerte dette selv i kofferten fra Thailand?

Curry's ofc!



Siste hovedrett før dessert - det er ikke en indisk matopplevelse før curryen er på bordet! Saftig norsk kongekrabbe med curry saus - en engangsopplevelse. Kongekrabben er kjent for sin fantastiske smak og saftige kjøtt, og den passet perfekt sammen med den krydrede curryen! Jeg er ganske sikker på at ingen restauranter i Oslo kommer til å finne på dette. Det er altfor kostbart. 


Dessert


Pistasj churro med bakte epler og krystalliserte roser. Churroen var herlig sprø på utsiden og myk på innsiden. Iskremen hadde en silkemyk konsistens og var deilig kremet. Og hadde perfekt balanse mellom sødme og friskhet. Enkelt, men godt!


Info


2200,- p.p Smaksmeny
1200,- Vinpakke
Sted: Der Peppern Gror
Adresse: Fridtjof Nansens plass 7, 0160 Oslo





Kommentarer